Schenking aan Kennedy Stichting en Blindencentrum
21 Jun 2013, 03:00
foto


Pupillen van de Kennedy Stichting zullen binnenkort leren omgaan met Autocad software. Deze software is geïnstalleerd op computers die aan de stichting zijn gedoneerd door de regering van de Tsjechische Republiek. Het gaat om 12 computers en monitors, drie laserprinters, drie scanners en drie Wireless Access Points. Een deel van deze goederen is bestemd voor het Blindencentrum Suriname.

De formele overdracht van de goederen aan de Kennedy Stichting was gisteren en het Blindencentrum krijgt zijn aandeel later. De overdracht is gedaan door de Czech Development Cooperation en honorair consul Johan Tjang-A-Sjin.

Kansen verbeteren
De Kennedy Stichting kan met de donatie het lokaal waarin de studenten computerlessen volgen, geheel voorzien van nieuwe apparatuur. De geplande computerlessen voor technisch georiënteerde studenten, zijn bedoeld om hun kennis, vaardigheden en hun kansen op een plaats in de maatschappij te verbeteren. De directeur van de stichting, Harry Neslo, geeft aan dat deze donatie zeer welkom is. “Onze kinderen hebben deze vorm van communicatie hard nodig. Computers bieden leerlingen met een auditieve beperking de mogelijkheid om nagenoeg alles te visualiseren.”

De Tsjechische Republiek werd een onafhankelijke staat in januari 1993, nadat Tsjecho-Slowakije gesplitst werd in de twee samenstellende delen. De republiek heeft een stabiele en welvarende markteconomie en maakt sinds 2004 deel uit van de Europese Unie, staat in een persbericht van de Czech Development Cooperation.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May