ATM spreekt Relyveld bemoedigend toe voor nieuwe job
20 Jun 2013, 18:00
foto
Personeelsleden ATM nemen afscheid van directeur Steven Relyveld.


Met bemoedigende toespraken, stevige 'brasas' en een staande ovatie is vanmiddag op het ministerie van Arbeid, Technologie & Milieu (ATM) 'afscheid' genomen van directeur Steven Relyveld. Hij wordt de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

"Dit is voor mij een complete verassing", begint Relyveld zijn toespraak. "Ik zei nog aan Doo (Ginmardo Kromosoetoe) toen hij me vroeg mee te gaan naar RGB 'drape na soso spang ede'. Misschien is het de kosmos, maar nu heeft de president juist mij gevraagd om daar over te nemen." De aankomende minister is zich bewust van zijn moeilijke taak.
"Ik zal jullie missen want ik weet wat me te wachten staat. Het is een ministerie waar er constant turbulentie is", stelt Relyveld. "Maar het is niet het ministerie dat turbulent is. Turbulentie wordt door mensen veroorzaakt. Wij mensen zullen voor de successen daar moeten gaan zorgen."

Sterk maken voor werknemers
ATM-minister Michael Miskin roept het personeel op om niet verdrietig te zijn met het vertrek van de directeur. "We zijn niet in de hoerastemming. We moeten hem wel de ruimte bieden om zijn carrière voort te zetten. Vele namen zijn genoemd maar hij is uitverkoren geworden."

Vakbondsleiders Ronald Hooghart en Romeo Chin A Loi spreken de hoop uit dat de vertrekkende directeur zich op zijn nieuwe werkplek sterk blijft maken voor arbeiders. Hooghart drukte Relyveld op het hart om voorzichtig te zijn. "T'anga now yu habi wan bun nen ete. Ma zodra yu e doro grondzaken a nen e pori". Ter illustratie haalt Hooghart de vorige minister aan. "Hij was goed, maar we weten nog steeds niet waarom hij het veld moest ruimen." Hooghart geeft nog wat advies mee: "No luku den man di e suku concessie. Luku den wrokoman."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May