Moordverdachte voorlopig in vrijheid gesteld
20 Jun 2013, 19:00
foto


De verdachte Lachmipersad S. is voorlopig door rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting vandaag, voorlopig in vrijheid gesteld. Hij wordt samen met Amiedkoemar M. ervan verdacht Ramnarain Rampersad op 5 augustus vorig jaar, in zijn woning te Weg naar Zee, van het leven beroofd te hebben. Amiedkoemar M. blijft aangehouden. Rampersad werd op 5 augustus badend in zijn bloed aangetroffen door zijn dochter.

Het Openbaar Ministerie had enkele bloedtesten laten uitvoeren in het buitenland. De resultaten zijn nu binnen, maar de rechter heeft tijd nodig om deze te bestuderen. Uit het medische onderzoek is gebleken dat het bloed dat op het mes van Amiedkoemar M. aangetroffen was, mensenbloed was. Eerder had hij op zitting aangegeven dat het om bloed van vissen ging, omdat hij vis schoongemaakt had.

Een mobiele telefoon heeft geleid tot aanhouding van deze roofmoordverdachten. Het toestel werd gevonden bij Lachmipersad M. Hij beweerde dat hij het toestel van Amiedkoemar S. had gekregen als betaling. Hij zei onschuldig te zijn.
De twee verdachten kennen elkaar goed, omdat zij eerder samen in de gevangenis zaten voor een ernstig strafbaar feit. Lachmipersad M. was net een maand in vrijheid gesteld, toen hij weer opgepakt werd. Hij had dertien jaar gevangenisstraf uitgezeten voor moord op Frits Ganpat.
Deze zaak zal op de rechtszitting van 4 juli verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May