Simons: Parmessar heeft oog voor fundamentele zaken
21 Jun 2013, 00:00
foto
Rabin Parmessar verlaat De Nationale Assemblee. Hij wordt minister van Openbare Werken.


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons typeert assembleelid Rabin Parmessar als een harde werker. Hij is een man die oog heeft voor de structuur en fundamentele zaken, naast de korte termijn behoeften. Zij vindt hem capabel om minister te worden.

Parmessar wordt vrijdagmorgen om 10.00 uur beëdigd als minister van Openbare Werken (OW), waar hem een zware taak te wachten staat. Simons zegt aan Starnieuws dat de benoeming van Parmessar voor De Nationale Assemblee een aderlating zal zijn. Zij deelt mee dat nagegaan wordt hoe de invulling van de functies van Parmessar zal plaatsvinden. "Wij zijn er nog mee bezig", deelt de parlementsvoorzitter mee. Zij zegt dat formeel nog afscheid genomen zal worden van Parmessar, maar op welke wijze dit zal plaatsvinden, is nog niet bepaald.

Parmessar neemt een immense taak op zijn schouders. OW is met diverse grote infrastructurele projecten bezig. Ook de bouw van woningen, is een verantwoordelijkheid van dit ministerie. Op zijn voorganger, Ramon Abrahams, is er enorm veel kritiek geleverd. Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) heeft president Desi Bouterse schriftelijke vragen gesteld over de onderhandse gunningen. In februari dit jaar en in 2012 zijn diverse afwijkingsresoluties getekend voor een totaalbedrag van ruim SRD 345 miljoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May