Moord politicus Helmin Wiels was huurmoord
20 Jun 2013, 07:40
foto
Aanhangers van Wiels in de straten op Curaçao. (Foto: ANP)


De moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels op 5 mei was een huurmoord. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdagmiddag op Curaçao bekendgemaakt.

De politie zegt dat zij een beeld heeft van de twee vermoedelijke daders. De ene, de 30-jarige Curaçaose R.M., is vermoord aangetroffen. De andere verdachte werd nog niet gearresteerd, meldt het persbureau Belga.

De politie heeft voor het eerst sinds lange tijd officieel commentaar gegeven op de zaak. Ze heeft bevestigd dat de 26-jarige L.L.F., die zaterdag in Zoetermeer, Nederland werd aangehouden op verzoek van Curaçao, verdacht wordt van de moord op M.

Chauffeur
Deze M. is volgens de politie de chauffeur van de auto waarin de moordenaars reden toen Wiels op een strand werd omgebracht. M. huurde ook de auto, zo maakte de politie bekend. Zijn lichaam is eind vorige maand aangespoeld.

De politie heeft nog een andere man in het vizier die betrokken zou zijn bij de moord op Wiels. Die is echter niet aangehouden. Ook maakte de politie bekend dat de auto is gevonden waarin de daders reden bij de moord. Het Nederlands Forensisch Instituut werd verder genoemd als belangrijke hulp bij het onderzoek. Niettemin riep de politie mensen op om zich te melden als ze meer weten over de zaak.

Vorige maand werden twee broers opgepakt voor de moord op Wiels. Maar zij worden daar niet meer van verdacht.

Wiels was de leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Hij stond bekend als strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao. Ook zette hij zich in tegen corruptie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May