Gezamenlijke aanpak criminaliteit Guyana Schild
20 Jun 2013, 01:00
foto
De Franse politie attaché Brigitte Gatault en ambassadeur Joël Godeau in gesprek met minister Edward Belfort tijdens de eerste dag van het regionale seminar. (Foto: Ranu Abhelakh)


Guyana, Brazilië, Suriname en Frans-Guyana, zijn partners en voeren een gemeenschappelijk strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit. Het driedaagse seminar 'Een gemeenschappelijke aanpak van het Guyana Schild bij de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit' is woensdag gestart in Paramaribo. Het seminar is georganiseerd door de Franse ambassade in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie.

“Dit seminar is een onderdeel van de gemeenschappelijke aanpak van trafficking in persons; drug trafficking; illegal goldmining en illegal migration door Suriname en de ambassade”, verklaart Joël Godeau, Frankrijks ambassadeur in Paramaribo.
Volgens de diplomaat moeten de deelnemers aan het eind van deze driedaagse bijeenkomst aanbevelingen doen om tot een effectieve bestrijding van de criminaliteit te komen.

Samen nadenken
Minister van Justitie en Politie, Edward Belfort wijst in zijn openingsspeech de deelnemers uitgebreid op het belang van dit regionale seminar. “We zijn blij om vandaag onze regionale betrokkenheid en technische kennis te delen in de strijd tegen mensenhandel, drugshandel, illegale goudwinning, illegale migratie en ook om de wederzijdse ondersteuning aan elkaar te verbeteren. We zullen moeten bijdragen aan de samenwerking tussen de landen van het Guyana Schild!”

Belfort benadrukt ook de bedoeling van de bijeenkomst. “Dit driedaagse seminar is niet alleen bedoeld voor het uitwisselen van interventies, ervaringen, case studies en discussies over de bedreigingen van grensoverschrijdende criminaliteit, maar de deelnemers moeten de onderwerpen analyseren en ideeën aandragen voor een gecoördineerde aanpak. Ongetwijfeld zal dit seminar een duidelijker beeld geven over de veiligheidsaspecten en ons daardoor instaat stellen betere resultaten te behalen door middel van internationale samenwerking en lokale inspanningen. Daarom is uw commentaar zeer welkom, aangezien dit in aanmerking zal worden genomen bij de voorbereiding en uitvoering van toekomstige projecten", stelt de bewindsman.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May