Bond en directie Bureau Dak- en Thuislozen bereiken akkoord
19 Jun 2013, 17:00
foto
Directeur Atie Balimoi van het Bureau- en Thuislozen en bondsvoorzitter Murvin Leeflang bezegelen het bereikte akkoord. (Foto: Raoul Lith)


De directeur van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) en de bond hebben een akkoord bereikt. Directeur Atie Balimoi hoopt samen met de bond de spanning die ontstaan is, weg te werken. De bond, onder leiding van Murwin Leeflang, heeft vanaf maandag actie gevoerd. Het resultaat wordt donderdag besproken met de leden.

Balimoi geeft aan dat hij niet op oorlogspad is.”We zijn juist partners. Als er problemen zijn op de werkvloer, moeten we die samen oplossen”. Het wensenpakket dat sinds januari 2012 was ingediend bij het bestuur, is blijven liggen, vanwege tijdsgebrek.” Vanaf vandaag gaan bond en directie intensief werken aan een stappenplan waarbij het wensenpakket van de bond ook wordt meegenomen”, zegt de directeur. Op 19 juli, een maand na vandaag, zal hij een presentatie doen aan het bestuur voor goedkeuring van het stappenplan.

Status personeel
Er wordt ook gewerkt aan de opleiding van het personeel. De accommodatie en het logistieke deel van het werk worden meegenomen in het plan. Er komt een workshop voor het personeel waar de focus op 'teambuilding vergroten' wordt gelegd. In het stappenplan komt ook te staan wat de status is van de werknemers. ”We willen dit heel gauw opgelost zien; zijn de mensen ambtenaren of werken ze volgens een cao”, legt Balimoi uit.
De directeur deed een verzoek om geloof te hebben in de directie en de gelegenheid te geven om de gemaakte afspraken uit te voeren. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor alle zaken. De veiligheids- en gezondheidssituatie worden opgekrikt.

Bondsvoorzitter Leeflang is ingenomen met de zaken die zijn opgesomd. De communicatie tussen de bond en directie zal nu intensief zijn. Aan het personeel moet er een stukje zekerheid geboden worden. Het bureau kampt ook met financiële tekorten. “De financiële middelen over het tweede kwartaal van 2013 zijn nog niet overgemaakt voor het dienst”, zegt Leeflang. Donderdag worden de leden geïnformeerd over de afspraken die gemaakt zijn.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May