Project ‘Tammenga Pet in Net’ koerst naar evaluatie
19 Jun 2013, 10:00
foto
Nasir Alibux (midden) van Stichting Samarja coördineert samen met de jongeren van de padvinderij het uitdelen van de netzakken en flyers.



Stichting Samarja start in juli met fase 3 van het ‘Tammenga Pet in Net’ project. Als laatste onderdeel van fase 2 worden netzakken en instructiepamfletten uitgedeeld in het ressort Tammenga in Paramaribo Zuidwest.

De netzakken en flyers zijn de laatste inzet van de stichting om de recycling participatie in het ressort omhoog te krikken. In fase 3 zullen 550 bewoners van het ressort worden geënquêteerd over hun kijk tegen het ‘Pet in Net’ project. Heeft het project invloed gehad op hen en hun omgeving is één van de vragen die ze zullen krijgen.

Studenten van de richting Biologie van het IOL zullen onder wetenschappelijke supervisie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname de enquête uitvoeren. De resultaten van dit project zullen worden samengevat en wetenschappelijk worden geanalyseerd. De resultaten moeten een beter inzicht geven over de kosten die nodig zijn om het milieu bewustzijn en recycling participatie te verhogen.

Padvinderij doet mee
De recyclebare afvalstromen (zoals PET flessen en aluminium blikjes) hebben een economische waarde en dit zal ook in acht worden genomen, zegt stichting Samarja. Er zal eveneens worden berekend hoeveel vervuilende en giftige afvalstoffen door dit project uit het milieu worden gehaald. “We moeten hier denken aan CO en CO2 gassen afkomstig uit verbranding, maar ook dioxine en persistente organische vervuilers(POP's) welke soms kankerverwekkend zijn,” zegt Anwar Alibux, voorzitter van de stichting.

De padvinderij doet mee met het project. Sinds 1 juni delen zij de flyers en netzakken uit. “De padvinderij heeft zich voorgenomen in 2013 actiever te zijn in milieu-activiteiten.” In totaal zullen 4.500 huishoudens worden aangedaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May