Niet Lachitjaran maar Charan behandelt kort geding Sasur
19 Jun 2013, 06:00
foto


Het kort geding aanhangig gemaakt door Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) zal niet meer door rechter Ingrid Lachitjaran maar door haar collega Anand Charan worden behandeld. De advocaten van de Staat, Jennifer van Dijk-Silos en Dwight Kraag, hebben de rechter een brief geschreven waarin zij wijzen op het feit dat Lachitjaran het vorige kort geding ook heeft behandeld. Het vonnis is in het nadeel gevallen van de Staat. De rechter besliste dat de intrekking van het vonnis door de toenmalige minister van Justitie en Politie geschorst werd.

De mededeling dat Lachitjaran niet meer belast was met deze zaak kregen de advocaten van de Staat en die van Sasur, Edward Naarendorp, dinsdag te horen. Silos om een reactie gevraagd over de brief, zegt aan Starnieuws dat ervoor gekozen is om de rechter te wijzen op deze zaak. Haar cliënt was bezorgd over dat een rechter de zaak behandelde, die eerder negatief besliste over de intrekking van de beschikking. Nu zijn er andere gronden op basis waarvan de beschikking is ingetrokken. Bovendien laat de bodemprocedure die Sasur zou starten, al anderhalf jaar op zich wachten, stelt Silos.

De advocaten van de Staat zijn ervan uitgegaan dat de rechter zou inzien dat ze deze zaak niet kan behandelen. "Wij zouden hierna overgaan tot wraking van de rechter, maar dat zou het uiterste geval zijn", zegt Silos. Zij merkt op dat een rechter wraken op zich niet prettig is voor een magistraat. De advocaat is blij dat deze zaak op deze manier opgelost is. Zij vindt dat hier geen sprake is van beïnvloeding van de rechterlijke macht door de Staat. Intussen heeft Naarendorp gereageerd op de conclusie van antwoord van de Staat. Donderdag dient de Staat haar repliek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May