Indiase ambassadeur zegt steun aan LMSZN toe
18 Jun 2013, 18:00
foto
V.l.n.r. de Indiase ambassadeur Murugean Subashini, verpleegkundig directeur Ruben Seedo en de gynaecoloog R. Subba-Rao tijdens de rondleiding in het LMSZN.


De Indiase ambassadeur Murugean Subashini, heeft vandaag een bezoek gebracht aan het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Zij heeft haar steun toegezegd aan het ziekenhuis. De ambassadeur is in Nickerie voor een tweedaags werkbezoek, waarbij ze diverse bedrijven en organisaties bezoekt. In het ziekenhuis heeft zij een rondleiding gekregen van algemeen directeur Antoine Elias en verpleegkundig directeur Ruben Seedo.

Bij het gesprek van Subashini met de directie van het LMSZN en de voorzitter van het stichtingsbestuur Bisnoepersad Dalloesingh, was ook de gynaecoloog R. Subba-Rao aanwezig. Hij is uit India afkomstig en werkt al vier jaren bij het ziekenhuis.

Concrete samenwerking
Op de vraag van Subashini wat India voor het LMSZN kon betekenen, haalde de directie aan dat er behoefte is om te automatiseren. Subashini heeft vooruitlopend op een officieel verzoek alvast haar medewerking toegezegd. Ook zal het verpleegkundig personeel getraind worden door een docent uit India. Naar voren kwam dat eventuele aanschaf van medicamenten uit India voorlopig niet aan de orde is.

Subashini had ook ontmoetingen met vertegenwoordigers van Staatsolie in Nickerie, Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS), het Anne van Dijk Rijst Onderzoek centrum en Manglie rijstfabrieken. Ook de backtrack, de locatie van kafverbranding en de SML te Wageningen deed de ambassadeur aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May