Nieuw Front schrijft Simons over Waarheidscommissie
18 Jun 2013, 16:00
foto


Het Nieuw Front heeft in een schrijven vandaag er bij assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons op aangedrongen om de nietigheid van de Amnestiewet te bevorderen. De fractie heeft niet geparticipeerd in een presentatie door deskundigen van de commissie ter voorbereiding van een ontwerpwet over de instelling van een Waarheidscommissie, die gehouden is in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee.

Fractieleider van het Nieuw Front Radjkoemar Randjietsingh, Chandrikapersad Santhoki, Winston Jessurun en Arthur Tjin-A-Tsoi wijzen er nogmaals op dat de positie die is ingenomen tijdens de behandeling van de wijziging van de Amnestiewet 1992, ongewijzigd is. De fractie acht deze wet in strijd met zowel de nationale als de internationale wetgeving.

"Naar onze mening is deze Amnestiewet tot stand gekomen in De Nationale Assemblee ondanks deze wetenschap van strijdigheid met het geldend recht, hetgeen misbruik van bevoegdheid van de regeringsfractie in De Nationale Assemblee betekent.Wij verzoeken U wederom, te willen bevorderen dat de nietigheid van deze wet in Uw Assemblee wordt vastgesteld", stellen de briefschrijvers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May