President niet naar assemblee; ook geen quorum
18 Jun 2013, 14:15
foto
De lege stoel van president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die vandaag voor half 1 uitgeschreven was, is om 13:50 uitgesteld door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Er waren niet genoeg leden aanwezig om de vergadering te kunnen houden. Op deze vergadering zou de regering antwoord geven op dringende vragen die gesteld waren door assembleeleden. President Desi Bouterse had afgezegd.

Slechts 21 leden hadden de presentielijst getekend. Om rechtsgeldig te kunnen vergaderen, zijn er tenminste 26 leden nodig. Diverse assembleeleden van de coalitie zijn niet in het land. De oppositie had beloofd quorum te zullen verlenen, maar heeft hiervan afgezien.

Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) zegt dat de oppositie de presentielijst niet heeft getekend omdat vernomen werd van de parlementsvoorzitter dat president Bouterse niet zou komen naar de vergadering. Sinds de vorige week dinsdag dringt de oppositie aan op uitleg van de president over ontslag van ministers. Ook de coalitie wenst graag geïnformeerd te worden. De oppositie vindt het niet acceptabel dat de president de volksvertegenwoordiging op deze manier behandelt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May