Eindexamen heeft vlotte start
18 Jun 2013, 08:30
foto
Ook scholieren van het Mr.Dr. J.C. de Miranda Lyceum zijn deze dagen bezig met het eindexamen. (Foto: Panaramio)


Scholieren van de middelbare scholen zijn begonnen aan hun eindexamens. Landelijk doen 2.141 Havo en VWO-scholieren mee aan de eindexamens. De IMEAO-scholieren hebben hun examen al achter de rug en zijn in hun stage-periode. In totaal hebben 781 IMEAO-scholieren deelexamens gemaakt.

Het examen heeft een vlotte start gehad, zegt waarnemend inspecteur VOS Sherida Zalman aan Starnieuws. "Vanuit het ministerie is ernaartoe gewerkt om de organisatie zo goed als mogelijk te doen. En de scholen zijn ready." Ze hoopt ook dat de rest van het examen vlot zal verlopen. Sommige scholen zijn gisteren gestart met het examen.

De VWO-scholieren maken vandaag het vak Nederlands, terwijl die van Havo het vak Economie I afwerken. De laatste examendag voor zowel de VWO- als HAVO-scholieren is 28 juni.

Op de VWO-scholen nemen 960 leerlingen deel aan het eindexamen, op de Havo-dagopleiding zijn dat 983 terwijl 198 leerlingen van de Havo-Avondopleiding zich tot 28 juni meedoen aan de verschillende examenvakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May