Vijf staan terecht voor diefstal middels geweld
18 Jun 2013, 08:00
foto


De verdachten Raymundo P., Pereira P., Fabio D., Portela L. en Carvalho E. worden ervan verdacht dat zij diefstal middels geweld hebben gepleegd op 4 maart 2013 op een goudveld in het binnenland. De verdachten gingen met goud, een detector en mobiele telefoons ervandoor. Zes gemaskerde mannen met jachtgeweren vielen een goudconcessie binnen en namen de spullen onder bedreiging met geweld mee.

Twee getuigen, gouddelvers, werden in deze zaak gehoord. Een van hen verklaarde dat zij, zes personen, rond half elf in de ochtend bezig waren te werken, toen eveneens zes, gemaskerde mannen, allen gewapend, de goudput binnenvielen. De mannen hielden hen ruim drie uren onder schot. Beide getuigen verklaarden dat zij enkele van de verdachten hebben herkend. Zij hebben de verdachten herkend aan bepaalde signalementen zoals postuur, puntige neus, lange oren en het mank lopen van een verdachte. Ook hoorden zij de gemaskerde mannen voornamelijk in het Portugees communiceren. Bij de politie aangekomen, hebben zij enkele mobiele telefoons herkend.

De raadslieden Truideman, Moerahoe, Heymans en Kanhai kunnen zich niet voorstellen dat de verdachten slechts op hun postuur of lange neus herkend zijn. “Er zijn zoveel mensen met hetzelfde postuur of een lange neus. Zijn er andere signalementen waaraan u deze verdachten herkend hebt?”, vroegen zij aan de getuigen. Dit antwoord bleef uit. Op de rechtszitting van 29 juli zullen er nog twee getuigen in deze zaak gehoord worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May