Ministers van ABOP en Pertjajah Luhur blijven
17 Jun 2013, 16:56
foto
Coalitieleider Ronnie Brunswijk na het onderhoud met president Desi Bouterse. (Foto: René Gompers)


Geen enkele minister van ABOP/A Combinatie of Pertjajah Luhur zal het veld ruimen. Dit is gebleken uit het onderhoud dat president Desi Bouterse vanmiddag had met de coalitieleiders Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo. Er zullen wel nog ministers worden vervangen. Welke die zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Brunswijk zei na afloop van de bijeenkomst thuis bij de president aan journalisten die hem opwachtten, dat Somohardjo misbruik heeft gemaakt van de voorkennis die hij had. Beide coalitieleden zouden van te voren geweten hebben dat hun ministers geen gevaar liepen. Bouterse vond het niet prettig volgens Brunswijk dat Somohardjo in de media gezegd heeft dat "als de president aan een minister van hem komt, de rest ook naar huis gaat".

De coalitieleider merkte op dat de ministers van ABOP en Pertjajah Luhur niet ter discussie stonden. Brunswijk klaagde dat ministers hun werk niet naar behoren kunnen doen, omdat Financiën niet op tijd geld vrijmaakt. Buiten de schuld van bewindslieden om kunnen ze hun werk niet doen. "Alle raadsvoorstellen zijn klaar, projecten moeten worden uitgevoerd, maar het geld komt niet los", zei Brunswijk. Hij merkte op dat de directeur van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zeker naar huis zal gaan. Ook anderen zullen volgen, maar hij laat het aan de president over om verdere mededelingen te doen.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May