Italië en Spanje winnen ook
16 Jun 2013, 23:00

Italië en Spanje wisten bij de voortzetting van de Confederations Cup te winnen van respectievelijk Mexico en Uruguay. Door de overwinning bezet Italië de tweede plaats in groep A, met evenveel punten als het gastland Brazilië, dat vanwege een beter doelsaldo aan kop gaat. Mexico staat met nul punten op de laatste plaats. Spanje gaat na een wedstrijd met drie punten aan kop in haar groep.

Italië slaagde erin het stug verdedigende Mexico op de knieën te krijgen. Andrea Pirlo wist Italië in de eerste speelperiode met een fraai genomen vrije trap op voorsprong te brengen. Mexico ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er openingen in hun defensie ontstonden. De Italianen verzuimden echter hiervan te profiteren. In plaats daarvan lieten ze de tegenstander in haar spel komen. Giovanni dos Santos ontfutselde de laatste verdediger de bal, waarna deze hem neerhaalde in het strafschopgebied. De arbiter kende een penalty toe, die door Javier Hernandez feilloos werd ingeschoten. Ploegen zochten de kleedkamers bij een 1-1 tussenstand op. Na de rust stelde Mario Balotelli de drie punten veilig voor de Italianen.

Spanje won in de eerste wedstrijd van poule B verdiend van Uruguay. De wereldkampioen controleerde de wedstrijd van begin tot eind en liet in de eerste speelperiode een 77-23 balbezit verhouding in haar voordeel noteren. Uruguay werd uitgespeeld en mocht opgelucht ademhalen toen de arbiter bij een 2-0 tussenstand de pauze aankondigde. Pedro en Soldado zorgden voor de doelpunten. Na de rust was het spelbeeld hetzelfde, totdat er gewisseld werd. Fabregas, Xavi en Pedro werden aan Spaanse zijde gewisseld, terwijl Ramirez, Gargano en Perez, het veld moesten ruimen bij Uruguay. Het werd zelfs even spannend, toen Luis Suarez net een fraaie 'inswinger', Iker Casillas het nakijken gaf. Uruguay bleef aandringen voor de gelijkmaker, maar de wereldkampioen hield stand.