Brazilië opent Confederations cup winnend
15 Jun 2013, 19:00

Brazilië is de Confederations cup die vandaag is begonnen, goed gestart. De gastheer van het WK-voetbal 2014, tevens organisator van de Confederations cup had geen kind aan Japan. Reeds in de derde minuut was Neymar trefzeker namens de Brazilianen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Aan dit toernooi doen acht landen mee, verdeeld over twee poules.

Hoewel de zuiderburen de wedstrijd domineerden en doelrijpe kansen creëerden, was Neymar's doelpunt het enige wapenfeit in de eerste speelperiode. Drie minuten na de pauze verdubbelde Paulinho de stand. Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd en zetje Jo in de 93ste minuut het toetje op de taart: 3-0. Neymar werd uitgeroepen tot 'man of the match'.

Morgen treffen Mexico en Italië, de twee andere landen uit deze poule, mekaar om 16:00 uur Surinaamse tijd. Ook Spanje en Uruguay komen morgen in actie om 19:00 uur.