Financiën ontvangt Tripartiet Overleg vanavond
17 Jun 2013, 06:00
foto
Minister Adelien Wijnerman


Het Tripartiet Overleg zal vanavond door minister Adelien Wijnerman van Financiën worden ontvangen om meer uitleg te geven over de douane hervormingen. Omdat het bedrijfsleven en vakbeweging niet afgezegd waren door het secretariaat van dit orgaan, kwamen zij de vorige week maandag voor gesloten deuren te staan. Behalve mondeling, heeft voorzitter Ulrich Aron zich schriftelijk verontschuldigd bij de leden die niet afgemeld waren. Minister Wijnerman had keurig netjes op tijd afgezegd, omdat er ook een assembleevergadering die dag gepland was over het Spaar- en Stabiliteitsfonds.

Minister Michael Miskin zegt aan Starnieuws dat tijdens een bijeenkomst van het Tripartiet Overleg, de controle van de Zwitserse organisatie SGS vóór verscheping van goederen ter sprake kwam. Het bedrijfsleven stelde dat de goederen duurder zullen worden. Dit zal leiden tot verhoging van prijzen. Ook zal volgens het bedrijfsleven de SGS-overeenkomst US$ 38 miljoen kosten. Deze beweringen werden eerder tegengesproken door de minister van Financiën. Toen is afgesproken dat Wijnerman de leden informeert hierover.

Ook de vakbeweging wil weten hoe het zit met de SGS-controle, die vandaag ingaat en achttien maanden zal duren. De vakbondsleiders vrezen dat de verhoging zal worden afgewenteld op de consument. Zij willen goed geïnformeerd worden door de minister. De vraag is ook of het geld dat hiermee gepaard gaat, niet gebruikt kon worden om de douane beter uit te rusten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May