Misiekaba: DNA correct geïnformeerd over ontslag ministers
13 Jun 2013, 13:03
foto
In de brief van de president aan De Nationale Assemblee staat Kromosoetoe in plaats van Kromosoeto.


Parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP), vindt dat president Desi Bouterse op een correcte manier De Nationale Assemblee (DNA), via een brief, op de hoogte heeft gesteld van het ontslag van de ministers Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto. In de openbare vergadering vandaag stoorde Misiekaba zich er aan dat de oppositie de indruk wekt alsof de president onbehoorlijk bestuur voert door het parlement niet te informeren. “Het zijn deze opmerkingen die voor ruis zorgen in de samenleving ”, zei Misiekaba.

Aan het begin van de vergadering was het Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front /NPS), die opmerkte dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de president meteen moet laten komen om uitleg te geven over het ontslag van de ministers. De oppositie zegt niet het geduld te kunnen opbrengen van Simons om langer te wachten. “Voorzitter u bent erg geduldig geworden. Bij de vorige regering stond u er op dat de president meteen naar het parlement kwam, maar ik kan uw rol hierin wel begrijpen”, zei Wijdenbosch. Zij vindt dat er veel onduidelijkheden zijn en dat niet via de media gecommuniceerd moet worden.

Naam fout geschreven
Simons verdedigde zich door aan te geven dat zij tot twee keer toe gevraagd heeft wanneer de president naar het parlement komt. Zij is echter net als Misiekaba van mening dat het staatshoofd op een correcte manier schriftelijk het parlement op de hoogte heeft gebracht van de ontslagaanvragen van de twee ministers. Simons en Misiekaba spreken tegen dat de president via de media heeft gecommuniceerd maar wel rechtstreeks met het parlement. Misiekaba benadrukt dat in de brief van de president er nergens staat aangegeven dat er nog meer ministers hun ontslag gaan indienen of aftreden. Wijdenbosch zei dat Bouterse zijn partij, de NDP, wel heeft geïnformeerd.

De oppositie wees Simons er op dat de brief van de president niet correct is. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) die dit door de zaal riep, kreeg niet de gelegenheid dat toe te lichten. Simons schorste de vergadering voordat ze nog een keer meedeelde dat zij vanmorgen weer contact heeft gemaakt met het kabinet van de president om te vragen wanneer de president naar het parlement komt. Opmerkelijk in de brief van de president is dat de naam van Ginmardo Kromosoeto fout is geschreven. In de brief staat Kromosoetoe. “Dus Kromosoeto is nog minister”. De oppositie wil hier een punt van maken, maar de vergadering is nu geschorst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May