Advocaten Tjin-A-Tsoi moeten donderdag antwoorden
13 Jun 2013, 12:30
foto


Het kort geding dat president Desi Bouterse aanhangig heeft gemaakt tegen assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) zal volgende week donderdag inhoudelijk worden behandeld. Vandaag was de zaak op de rol, waarbij er afspraken over de behandeling zijn gemaakt met rechter Anand Charan.

Bouterse heeft Tjin-A-Tsoi voor het gerecht gedaagd, nadat in Times of Suriname een bericht verscheen waarin stond dat het pleziervaartuig 'Seadog' van assembleelid Charles Pahlad door hem is gekocht. Dit zou gebeurd zijn met staatsmiddelen. Bouterse heeft deze boot niet gekocht. Uit stukken blijkt dat Ramon Abrahams de nieuwe eigenaar is van het vaartuig.

De advocaat van de president, Jennifer van Dijk-Silos, eiste namens haar cliënt een rectificatie van Tjin-A-Tsoi. De uitspraken werden in de krant toegeschreven aan het assembleelid. Een rectificatie is uitgebleven. De president vindt dat het assembleelid met laster bezig is en eist een rectificatie. Charan zei dat op weekbasis dit kort geding behandeld zal worden. De volgende week donderdag moeten de advocaten van Tjin-A-Tsoi antwoorden. Op 23 juni zal Silos hierop reageren. Op 4 juli zal de rechter een datum bepalen waarop er vonnis geveld zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May