Eerste boten kustwacht onderweg naar Suriname
13 Jun 2013, 02:30
foto
Een van de boten bestemd voor de kustwacht. (Foto: meretmarine.com)


De eerste boten bestemd voor de in te stellen kustwacht zijn onderweg naar Suriname. De schepen worden geleverd door de Franse scheepsbouwer Ocea. De directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, verwacht dat de vaartuigen over drie weken zullen aankomen in Paramaribo. "Wij zijn al enige tijd met alle voorbereidingen bezig. Er worden manschappen getraind die ingezet zullen worden bij de kustwacht", zegt Linscheer aan Starnieuws.

Foto's van de boten die worden getakeld op het containerschip zijn te bewonderen op de Franse website. Linscheer zegt dat met de komst van de eerste vaartuigen in een grote behoefte wordt voorzien. De kustwacht is nodig om piraterij tegen te gaan en om effectief op te kunnen treden tegen criminaliteit in de territoriale wateren. Suriname heeft ook internationale verantwoordelijkheden om te waken over grensoverschrijdende criminaliteit op zee, stelt Linscheer.

De raad van minister gaf in oktober de goedkeuring om drie boten voor de kustwacht aan te schaffen voor een bedrag van euro 16 miljoen. De vaartuigen konden in een relatief korte tijd geleverd worden. Ze zijn in de gewenste kleuren gespoten. Het gaat om twee boten met een lengte van 22 meter en een bemanning van acht man en een boot van 32 meter met een bemanning van tien personen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May