Mogelijk goedkeuring Spaar- en Stabilisatiefonds vandaag
13 Jun 2013, 07:30
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft voor half tien vandaag een openbare vergadering uitgeschreven. Zij hoopt de ontwerpwet Spaar- en Stabiliteitsfonds aan te nemen. Minister Adelien Wijnerman van Financiën heeft een reeks van wijzigingen aangebracht in de ontwerpwet. Deze zullen op schrift worden verstrekt aan assembleeleden. Assembleeleden van de coalitie én oppositie hebben diverse fundamentele voorstellen tot wijziging voorgesteld in de ontwerpwet.

De vergadering is op een vroeg tijdstip uitgeschreven omdat het in de bedoeling ligt dat assembleelid Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) mee kan werken aan de goedkeuring van de ontwerpwet. Hij is de voorzitter van de commissie van rapporteurs, die de ontwerpwet heeft voorbereid voor de openbare behandeling. Volgens planning zal Parmessar vandaag via Nederland naar Brussel vertrekken voor het bijwonen van de gezamenlijke vergadering van het Europees Parlement en de ACP-landen. Parmessar is niet afgereisd met Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) en Ganeshkoemar Kandhai (Nieuw Front/VHP) die al in Brussel zijn. Parmessar is de vertegenwoordiger van Suriname op dit forum.

Verschillende assembleeleden hebben tijdens afgelopen vergaderingen vragen gesteld aan de regering over dringende zaken. Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) stelde vragen aan Volksgezondheid over ziekenhuisafval dat al zes maanden ligt opgeslagen op een terrein in een zijstraat van de Commissaris Weytingweg. Deze kwestie was eerder aan de orde gesteld door hem. Toen had minister Michel Blokland beloofd dat deze kwestie opgelost zou worden. Simons zei dat de minister vandaag antwoord zal geven. Het parlement wacht ook op informatie van president Desi Bouterse over het ontslag van de ministers Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto. President Desi Bouterse heeft in zijn hoedanigheid van voorzitter van de NDP het bestuur geïnformeerd over de situatie, zonder diep op de zaak in te gaan. Het Nieuw Front vindt het een zware minachting van het parlement dat Bouterse nog geen verantwoording heeft afgelegd. De coalitie vindt dat het 'des presidents' is om ministers te benoemen en te ontslaan en wacht rustig tot het staatshoofd zover is om informatie te geven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May