Monorath: Afbrokkeling Mega Combinatie krijgt gevoelige klap
12 Jun 2013, 01:00
foto
Harish Monorath


Met het ontslag van de NDP-ministers Ginmardo Kromosoeto en Ramon Abrahams, heeft de al lang ingezette afbrokkeling van de Mega Combinatie een ernstige klap gekregen. Volgens parlementariër Harish Monorath van Nieuw Suriname, een wankelende poot binnen de Mega Combinatie, is de definitieve ineenstorting hiermee een feit geworden. “Jammer, maar dit komt door de niet veranderde inzichten en het niet plaatsen van 'the right man on the right place’ om de doelen te halen. Van de gestelde doelen in 2010 zal bitter weinig gerealiseerd worden”, meent Monorath.

De parlementariër zegt dat vooral het ontslag van Abrahams hem verbaast. “De man heeft een enorm politiek gewicht en is een vertrouweling van de president. Anderzijds is dat precies de reden waarom ik niet verbaasd hoef te zijn. Hij was niet "the right man on the right place”, vindt Monorath. Dat Abrahams nu onder deze omstandigheden van wanbeleid het veld moet ruimen, is een harde klap voor de Mega Combinatie, maar vooral voor de NDP. “En daar ligt precies de zwakte van de combinatie’, stelt Monorath. Abrahams was nooit voorbestemd om minister te worden. Niet omdat hij een vertrouweling is en politiek zwaar weegt, wil dat zeggen dat hij ook een goede job zou doen als minister”.

Probleem niet opgelost
Wat betreft het ontslag van Kromosoeto zegt Monorath dat het niet anders kon, dan dat na twee voorgangers ook Kromosoeto de gestelde doelen niet heeft kunnen waarmaken. “Terwijl gronduitgifte een grote troef was in 2010. Het zal me niet verwonderen als we straks horen dat ook de minister van Natuurlijke Hulpbronnen het veld moet ruimen. De wijze waarop het gronduitgiftebeleid wordt aangepakt, de vele dubieuze concessies die zijn uitgegeven, met als druppel de lijst die recent aan het parlement is gepresenteerd. Het is echt schandelijk dat de Mega Combinatie het gronduitgifte beleid niet heeft kunnen ordenen”, zegt de parlementariër.

Het vervangen van ministers is volgens Monorath een karaktereigenschap van deze constellatie. “We hebben het meegemaakt in de jaren tachtig, in 1996 tot 2000, precies hetzelfde. Reshuffelen doe je pas wanneer je een beleid hebt en een minister zich er niet aan houdt, maar daar is hier geen sprake van. De afbrokkeling van de combinatie wordt vanaf Nieuw Suriname gewoon voortgezet, met de KTPI, dan de A Combinatie, in mindere mate de Volks Alliantie en nu het grote NDP”, zegt Monorath.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May