Situatie nog niet overzichtelijk met ontslag twee ministers
12 Jun 2013, 00:00
foto
Ginmardo Kromosoeto (links) en Ramon Abrahams ministers af.


President Desi Bouterse is er nog niet klaar voor om verantwoording af te leggen in De Nationale Assemblee. Hoewel oppositie én coalitie behoefte hebben aan informatie over het ontslag van de ministers Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto, liet de president aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dinsdag weten dat hij meer tijd nodig heeft. Gezien de situatie kon de president niet naar het parlement komen. Binnen eigen gelederen moest Bouterse, die ook voorzitter is van de Nationale Democratische Partij (NDP), de situatie bespreken.

De NDP-top is in een spoedvergadering bijeengekomen dinsdagavond. De interne verdeeldheid in de partij is aan de orde. Een deel van de partij heeft enorme kritiek op het functioneren van minister Ramon Abrahams. Ook het grondbeleid is geruime tijd een heet hangijzer. Kromosoeto heeft intussen bekendgemaakt dat hij zijn functie heeft neergelegd om de president de ruimte te geven zijn beleid uit te voeren. Twee vertrouwenspersonen van Bouterse moesten het veld ruimen door interne strubbelingen in de partij.

Het besluit van de president om deze stappen te nemen, waarbij Abrahams en Kromosoeto zijn afgetreden, is niet alleen in de samenleving maar ook in de NDP als een enorme verrassing gekomen. Er werd al een tijdje gespeculeerd dat Abrahams zal moeten bedanken. Abrahams ontkende dit steeds in alle toonaarden. Hij zei dat het om geruchten ging. Starnieuws verneemt dat het neerleggen van de functies van deze twee ministers niet het eindpunt, maar het begin is. Meer ministers zullen het veld moeten ruimen. Vóór vertrek van de president naar Haïti vrijdag, moet er meer duidelijkheid komen in de zaak. Kromosoeto en Abrahams hebben de ontslagresolutie nog niet ontvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May