Telesur int 30 miljoen nettowinst
11 Jun 2013, 20:00
foto
Telesur-directeur Dirk Currie deelt de jaarverslagen uit aan verslaggevers. (Foto: Raoul Lith)


Telesur heeft 21% meer winst dan het vorige jaar binnengehaald. De brutowinst zonder aftrek van de belasting is SRD. 45, 5 miljoen. Na aftrek van de belasting is de nettowinst SRD 29,5 miljoen. Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft vandaag zijn jaarverslag 2012 gepresenteerd.

Het bedrijf zou meer kunnen bereiken, zegt onderdirecteur Edmund Neus van Operationele Zaken aan Starnieuws. Telesur is daar mede schuldig aan, steekt Neus de hand in eigen boezem. "Maar ook de consument die niet goed genoeg wordt geïnformeerd door het telecombedrijf." Telesur maakt fouten aan de netwerkzijde en klanten kopen door gebrek aan kennis de verkeerde toestellen, waardoor er onder andere geen gebruik gemaakt kan worden van de 3G-dienst van het bedrijf.

Algemeen directeur Dirk Currie van Telesur legt uit dat het netwerk van het bedrijf is geëvalueerd. Hij stelt dat de aanbevelingen vόόr 15 november zullen worden ingevoerd. De evaluatie heeft zich geconcentreerd op de mobiele infrastructuur van het bedrijf. “Momenteel zijn we bezig deze aanbevelingen uit te voeren.”

Investeringen
Het bedrijf heeft zich voorgenomen meer te investeren in de breedband. Neus zegt dat de 3G-snelheid opgevoerd zal moeten worden. Ook in het vaste net zal het bedrijf nieuwe technieken introduceren.

Om de telecommunicatie in het binnenland te vergemakkelijken, “zal Telesur een dure investering moeten plegen”, zegt Neus. Het bedrijf heeft verschillende alternatieven en bekijkt welke het beste zal zijn. Het simpelste maar ook het duurste zou zijn om grondstations aan te schaffen en die in het binnenland te plaatsen. Er zou dan van satelliet communicatie gebruik gemaakt moeten worden. Die mogelijkheid biedt een enorme bandbreedte, ongeveer 60% van wat in de stad wordt gebruikt.

Telesur Multimedia Innovation Laboratory (TMIL) is het bedrijf dat jongeren de gelegenheid zou moeten bieden creatief en innovatief te zijn. Volgens Neus heeft TMIL zijn bestaansrecht nog niet bewezen. Het zal volgens de Telesur-onderdirecteur nog ongeveer 2 jaar duren voordat TMIL tot volle wasdom komt.

Ewen Cicilson
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May