Al negen ministers en een onderminister versleten
11 Jun 2013, 17:43
foto


Op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zal binnen deze regeertermijn de vierde minister worden benoemd. Ginmardo Kromosoeto is de derde bewindsman op dit departement die het veld moet ruimen. Hij was niet in staat om het grondbeleid naar tevredenheid uit te voeren. President Desi Bouterse heeft vandaag de portefeuilles van Kromosoeto en Ramon Abrahams geaccepteerd. Zij krijgen eervol ontslag. Dit kabinet, dat in augustus drie jaar aanzit, heeft al negen ministers en een onderminister versleten.

Martinus Sastroredjo is nadat hij vier maanden minister was, ontslagen door president Desi Bouterse. Dit gebeurde op 15 december 2010. Hij kreeg oneervol ontslag. Sastroredjo verloor ook de steun van de KTPI die hem had voorgedragen. Op 7 februari 2011 werd Simon Martosatiman beëdigd als minister van RGB. Ginmardo Kromosoeto (NDP) die de scepter zwaaide op Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, nam op 27 april 2012 het roer over. Zijn bewind is vandaag beëindigd.

De overige personen die het veld hebben geruimd zijn: Wonnie Boedhoe (Financiën), Martin Misiedjan (Justitie & Politie), Paul Abena (Jeugd & Sportzaken), Celcius Waterberg (Volksgezondheid), Linus Diko en onderminister Mahender Gopi (Regionale Ontwikkeling).

De president heeft De Nationale Assemblee alvast schriftelijk meegedeeld dat Kromosoeto en Abrahams geen deel meer uitmaken van de regering. Coalitie en oppositie wachten op Bouterse om persoonlijk tekst en uitleg te geven over de ontslagen. Zij willen ook weten of er meer ministers op de wip staan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May