Suriname en Colombia zullen via SAO projecten uitvoeren
11 Jun 2013, 21:00
foto


Een delegatie van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft een bezoek gebracht aan de National Learning Service (SENA) in Colombia. Afgesproken is dat SENA twee tot vier instructeurs van SAO in een ‘train de trainers’ cursus van enkele weken zal opleiden. Deze organisatie zal in augustus een tegenbezoek afleggen aan de SAO om de cursus te evalueren en een workshop te houden voor de mijnbouwsector. Er zal verder middels een videoconferentie een bijeenkomst zijn met verschillende mijnbouwbedrijven.

De SAO-delegatie bestond uit de voorzitter van de Raad van SAO, Steven Relyveld en de waarnemend directeur, Radjesh Hemradj, de onderdirecteur administratieve diensten SAO.
Er zijn bij het werkbezoek gesprekken geweest met de directeur van Buitenlandse Zaken in Colombia, María Andrea Albán Durán. Zij gaf aan te hopen dat de samenwerking tussen Colombia en Suriname naar een hoger niveau wordt opgetrokken. Colombia zal Suriname ondersteunen in een agrarisch project (bloemenproject) onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname.

Relyveld en Hemradj bezochten verder het ministerie van Arbeid in Colombia, waar zij spraken met de viceminister Diana Isabel Cárdenas Gamboa. De voorlichting van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) geeft aan dat Colombia voldoende mogelijkheden biedt om projecten met Suriname uit te voeren. Ook Cárdenas Gamboa zei blij te zijn met de samenwerking tussen ATM, in het bijzonder SAO als werkarm en het ministerie van Arbeid in Colombia.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May