Assemblee wil uitleg president ontslag ministers
11 Jun 2013, 15:00
foto
Oppositieleden tijdens de schorsing.


De coalitie én oppositie wensen dat president Desi Bouterse vandaag nog persoonlijk in De Nationale Assemblee komt om uit te leggen waarom de ministers Ramon Abrahams (Openbare Werken) en Ginmardo Kromosoeto (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) zijn afgetreden. Het staatshoofd heeft een brief geschreven naar het parlement waarin hij meedeelt dat hij de portefeuilles die beschikbaar gesteld zijn, aanvaardt.

De fractieleiders van beide zijden willen dat de president naar het parlement komt. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat de president de boodschap krijgt dat hij gewenst is in het parlement. Het Nieuw Front nam hiermee geen genoegen. "Er zijn twee ministers naar huis en u wilt doorvergaderen?", stelde Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Eerder zei fractieleider Rajkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP) dat Bouterse moet komen vertellen dat de oppositie gelijk heeft dat het beleid van de regering niet goed is en dat daarom ministers naar huis zijn gestuurd.

Vergadering gaat door
Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) zei dat de geruchten al de ronde deden. En nu wordt gezegd dat er meer ministers het veld zullen ruimen. "De president moet mans genoeg zijn om het beleid hier te komen uitleggen", stelde Castelen. Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie zei dat er ook bij de coalitie behoefte is voor uitleg. Simons wilde de vergadering voortzetten in afwachting van de president. De oppositie protesteerde hier heftig tegen.

De vergadering werd kort geschorst. De oppositie eiste na de hervatting dat de president gelijk komt. De coalitie vindt dat wanneer de president komt, hij volledige informatie kan geven. Simons deelde mee dat er afgestemd is met het kabinet van de president. Zij verwacht binnen korte tijd informatie te krijgen van het kabinet. De oppositie bleef protesteren, maar Simons gaat door met de vergadering. Minister Adelien Wijnerman kreeg het woord van Simons om in te gaan op vragen die gesteld zijn over het Spaar- en Stabiliteitsfonds. De oppositie blijft protesteren, maar Simons heeft daar verder geen boodschap aan. Wijnerman is nu aan het woord. De oppositie trekt zich terug in de fractiekamer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May