Rattan-bende achter de tralies voor roofoverval Landbouwbank
11 Jun 2013, 01:00
foto


Ronny Rattan en Winston Mamatoe hebben elk een celstraf van tien jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd gekregen van rechter Maytrie Kuldipsingh. Orlando Misiedjan en Bryan de Kom kregen elk acht jaar. Jerrel Delor, die op de uitkijkpost stond, kreeg vier jaar. De vijf veroordeelden beroofden op 5 mei 2011 de Landbouwbank te Lelydorp op klaarlichte dag.

De criminelen hebben reeds twee jaar in voorarrest doorgebracht. Bij de beroving maakten ze SRD 209.933, US$ 12.498, euro 19.087, een computerkast en beveiligingscamera’s buit. De filiaalmanager, personeel, bewaker en klanten werden beroofd, mishandeld, bedreigd en onder schot gehouden. Voor deze beroving waren er vier auto’s ingezet.
Mamatoe is al twee keren veroordeeld. Rattan is eerder veroordeeld in een meervoudige beroving- en inbraakzaak en overtreding van de Vuurwapenwet. Hij kreeg toen zes jaar cel opgelegd. Delor stond op de uitkijk en ontving SRD 9000 voor zijn rol.

Mamatoe en Delor gingen een dag vóór de beroving naar de bank om zogenaamd een hypothecaire lening af te sluiten. Zij maakten gebruik van de gelegenheid om de locatie te observeren. Op 5 mei gingen ze weer naar het filiaal en pleegden samen met anderen de beroving. Rattan had de plannen beraamd. Hij verklaarde dat hij van Mamatoe euro 300 en SRD 20.000 had ontvangen uit de buit. Misiedjan, die voor het eerst in aanraking met de politie is gekomen, hield het personeel onder schot. Hij werd door de bewaker van de bank positief herkend. Hij had op 5 mei negentien keren telefonisch contact gehad met Mamatoe. De rechter merkte op dat de veroordeelden op klaarlichte dag, nabij een politiepost, de beroving hebben gepleegd. Medewerkers en cliënten van de bank zijn getraumatiseerd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May