Moeder slachtoffer tijdens zitting gevangen genomen
11 Jun 2013, 05:00
foto


Ratnadebie P. is gisteren op last van rechter Danielle Karamatali gevangen genomen. De vrouw zou haar man behulpzaam zijn geweest bij het plegen van ontucht met haar destijds tienjarige dochter. Voorts gelastte de rechter een psychologisch en psychiatrisch rapport van de verdachte. De vrouw heeft volgens haar advocaat meerdere malen gepoogd zichzelf van het leven te beroven.

Ratnadebie P. wordt ervan verdacht samen met haar echtgenoot en stiefvader van haar dochter, Soerinderdath P., het slachtoffer, dat toen tien jaar oud was, seksueel misbruikt te hebben. Op de rechtszitting haalde haar advocaat Anastacia San A Jong aan dat zij reeds drie keren suïcide heeft geprobeerd te plegen. Recentelijk werd zij in het ziekenhuis opgenomen wegens haar suïcidaal gedrag. Karamatali besloot tot onmiddellijke gevangenneming van Ratnadebie P. en wil dat van haar een psychologisch en psychiatrisch rapport wordt uitgebracht.

De vrouw schrok van het tussenvonnis en voerde aan een veertienjarige zoon thuis te hebben. "Ik wil niet. Wie gaat voor hem zorgen?" Vroeg ze aan de rechter.
Karamatali deelde mee dat zij de opdracht moet uitvoeren en niets te beslissen heeft. “Toen je zelfmoord probeerde te plegen, had je dan aan hem gedacht? Dacht je toen niet wie dan voor hem zou zorgen?”, kaatste Karamatali terug. Zij lastte haar onmiddellijke gevangenneming.

Waarom heb jij geen aangifte gedaan?
In deze zaak werd Ratnadebie P.als getuige en medeverdachte gehoord. Zij trad als getuige voor haar echtgenoot Soerinderdath P. op. Ratnadebie P. verklaarde dat Soerinderdath P. een goede echtgenoot en vader is geweest. Zij beweerde dat haar dochter door een schoonbroer, het broertje van wijlen haar man, een zekere R. is misbruikt. Ook zegt zij zelf zeven keren misbruikt te zijn geweest door R.

Officier van Justitie, Rasam, vroeg aan haar waarom zij dan geen aangifte heeft gedaan. “Je dochter is misbruikt en je hebt helemaal geen aangifte hiertegen gedaan. Je hebt ook niks aan de politie verteld”, zei Rasam. Ratnadebie P. merkte op dat zij bang was, omdat de familie eerder Soerinderdath P. tot bloedens toe mishandeld had en dat dit een opzet van haar familie is, omdat zij tegen de relatie zijn. Ook mocht zij nooit alleen naar buiten en mocht zij geen woord over het misbruik reppen.

Ratnadebie P. beweerde dat zij een bebloed ondergoed van haar dochter zag. Zij en de biologische vader van het kind, wijlen haar man, ondervroegen het kind en het slachtoffer antwoordde dat haar oom, R., haar misbruikt heeft. Ook verklaarde zij dat ze uit angst voor de politie tegenstrijdige verklaringen had afgelegd en bekend had dat Soerinderdath P. het kind in het bijzijn van haar had misbruikt. Deze zaak zal op 12 augustus voortgezet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May