Getuige weerspreekt verklaringen moeder in zedenzaak
11 Jun 2013, 04:00
foto


De getuige S. is op de rechtszitting maandag door rechter Danielle Karamatali gehoord. Het gaat om de zaak waarbij Soerinderdath P. ervan verdacht wordt zijn tienjarige stiefdochter in het bijzijn van de moeder Ratnadebie P. misbruikt te hebben. S. heeft nu het voogdijschap over de drie kinderen van haar overleden broer.

Op de zitting verklaarde S. dat de familie tegen de relatie van Ratnadebie P. met Soerinderdath P. was, omdat hij een slechte reputatie heeft. Volgens haar zat hij eerder vijf jaar in de gevangenis, omdat hij zijn biologische dochter toen misbruikt had. “Na het overlijden van haar eerste man, mijn broer, werd zij uit huis gezet. Zij had toen een relatie met een buurjongen. Ik nam haar in mijn huis. Zij wou, ondanks alles, toch met Soerinderdath P. trouwen. Zij probeerde zelfmoord te plegen. Ze trok toen bij hem in”, verklaarde S. Twee maanden lang had ze geen contact gemaakt en de familie mocht de kinderen niet opzoeken. Daarna bezocht S. de kinderen op school en zij schrok zich rot. Zij merkte op dat de kinderen mishandeld werden.

Kinderen meegenomen
S. vroeg Ratnadebie P. of zij hulp nodig had voor de kinderen. Zij zou afstemmen met Soerinderdath P. en haar dan melden. “Enkele uren daarna belde zij om te zeggen dat ik de kinderen mocht hebben. Ik ben ze toen gaan halen. Daarna ben ik vier keren met de kinderen naar haar geweest, zodat zij hen kon zien. De kinderen wilden niet uit de auto stappen. Twee keren kwam Ratnadebie naar de auto, maar de laatste keer joeg ze ons weg. Ik vroeg haar naar de dokterspapieren, maar ze zei dat de kinderen al dood waren voor haar”, deelde S. mee.

Op een eerdere zitting had Ratnadebie verklaard dat S. de 59 pornofilms in haar woning had gelegd. S. ontkende dit. Ook sprak zij tegen dat R., een jongere broer en oom van de kinderen, het meisje seksueel misbruikt had. Dit had Ratnadebie P. verklaard. Volgens de medeverdachte had S. een vuurwapen. De getuige stelt dat dit helemaal niet waar is.

Rapport
Bij de politie had Ratnadebie P. in eerste instantie de daden ontkend. De tweede keer heeft zij openlijk alles verteld. Zij vertelde dat het kind in haar aanwezigheid misbruikt werd. Zij hield haar hand op de mond van het kind, wanneer deze het uitgilde van pijn. Zij was bang dat de buren iets zouden horen. Dit zou zes tot zeven keren zijn gebeurd.

In de eerste instantie had het meisje bij de politie aangegeven dat het om mishandelingen ging. Na het rapport van de gynaecoloog werd zij wederom ondervraagd en toen vertelde zij wat haar is overkomen. Het rapport wees uit dat het tienjarige meisje reeds ontmaagd was. Op de rechtszitting ontkende Ratnadebie P. alles. Zij beweert uit angst gehandeld te hebben. Deze zaak wordt 12 augustus verder behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May