Vrouwen Café moet vrouwen sterker maken
10 Jun 2013, 18:00
foto
Zo zag de eerste sessie van het Vrouwen Café eruit.


Vrouwen hebben andere bezorgdheden en behoeften. Het Vrouwen Parlement Forum (VPF) heeft zich voorgenomen meer vrouwen in besluitvormingsprocessen te krijgen om zo een evenwichtige ontwikkeling tot stand te brengen.

Het Vrouwen Café is het nieuwste platform dat het VPF aanwendt om dat doel te verwezenlijken. Met het Vrouwen Café wordt gepoogd vrouwen te vormen en of te versterken. Vrouwen uit het bedrijfsleven, de overheid en van politieke partijen hebben de eerste sessie op 8 juni bijgewoond.

Met gastsprekers Christin Alspeer en Sieglien Burleson en de deelnemers is over van alles van gedachten gewisseld. Zo wil het Vrouwen Café het solidariteitsgevoel versterken en het netwerken bevorderen.

Actie ondernemen
Alspeer heeft in haar presentatie aangegeven dat Surinaamse vrouwen zichzelf onderschatten. “Vrouwen multitasken (zorgtaken, sociale activiteiten/vrijwilligerswerk en een betaalde baan of meerdere). Ze beschikken over veel ervaring die zij kunnen inzetten in hun baan of op andere gebieden. Alspeer vindt dat de Surinaamse vrouw haar kwaliteiten moeten erkennen en niet moet vrezen tot actie over te gaan. “Wij vragen ons af wat gaan naderen van ons denken en ondernemen geen actie. Wij moeten onszelf niet beperken.”

De deelnemers hebben ook handvatten aangereikt gekregen zoals hoe naar elkaar te luisteren zonder te onderbreken; Letten op non verbale reacties en aandachtig luisteren naar medewerkers, wat van belang is om het ze motiveert.

Coaching is waarover Burleson heeft gesproken. “Wees niet bang als iets niet goed gaat en onderneem actie. Je zal de vruchten ervan plukken. Praat met anderen om ideeën op te doen,” coachte ze de deelnemers. Ze benadrukte om niet jaloers te zijn op andere vrouwen. “Kijk wat je van ze kunt leren en wat jij hen kan bieden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May