Riad Nurmohamed vanavond VHP-hoofdbestuurslid
10 Jun 2013, 08:00
foto
Riad Nurmohamed wordt hoofdbestuurslid van de VHP. (Foto: VHP Mediacommissie)


De wetenschapper Riad Nurmohamed (38) wordt vanavond op een vergadering in stichting 'De Olifant' toegelaten als hoofdbestuurslid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij. Hij komt in de plaats van de arts Soeciel Oemar die als ondervoorzitter bedankte op 18 juli vorig jaar. Het hoofdbestuur heeft de voordracht van Nurmohamed al goedgekeurd.

Nurmohamed heeft de partij jaren gediend in diverse functies, is ondervoorzitter van het Jagernath Lachmon Wetenschappelijk Bureau en heeft geparticipeerd in verschillende werkgroepen en commissies. Vanwege zijn technische discipline geeft hij regelmatig adviezen en levert hij een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkelingsvisie van de VHP, meldt de partij in een persbericht.

Riad Nurmohamed behaalde in 1998 Bachelor of Science (BSc), cum laude, in Infrastructuur, (Civil Engineering) aan de Universiteit van Suriname.
In 1999 behaalde hij het diploma Water Resources Engineering, eveneens cum laude, aan de Vrije Universiteit van Brussel en de Katholieke Universiteit van Leuven, België, alwaar hij in het jaar 2000 ook de graad van Master of Science (MSc) behaalde in Water Resources Engineering met als specialisatie Hydrologie.
In 2008 promoveerde hij tot Doctor of Philosophy (Ph.D), wederom cum laude. Hij is verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Faculteit der Technologische Wetenschappen als hoofddocent van de studierichting Infrastructuur.

Het besluit tot toelating van Nurmohamed werd op 20 mei genomen, waarbij statutair twee derde van het aantal leden aanwezig moet zijn. Zijn formele toelating vindt vanavond plaatsvindt.
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat alle deskundig kader ingezet zal worden vanuit de diverse disciplines, om de groei van de partij naar grotere hoogten te brengen. Hij ziet de toelating van Nurmohamed tot het hoofdbestuur als een grote aanwinst voor de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May