Minister Betterson prijst bouw 'krutu oso' door Ganze
09 Jun 2013, 02:00
foto
Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling voor de nieuwe 'Krutu oso' van het dorp Ganze te Brownsweg. (Foto: Dinesh Sheoratan/RO)


Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling vindt de 'Krutu Oso' van het dorp Ganze te Brownsweg een geweldig voorbeeld van zelfwerkzaamheid. Het dorp heeft uit gemeenschapsgelden gezorgd voor de bouw van de vergaderzaal. Het gebouw, dat alom geprezen wordt, is zaterdag geopend door kinderen uit het dorp die het lint doorknipten.

De bewindsman zei dat dit voorbeeld moet worden opgevolgd door andere gemeenschappen. Er hoeft niet gewacht te worden op de overheid om zaken te realiseren. Betterson zei samen met zijn collega Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer uitgerekend te hebben dat de dorpen door exploitatie van gemeenschapsbos alleen, een miljoen SRD op jaarbasis kunnen verdienen. Dat heeft Ganze bewezen door de Krutu Oso te bouwen die naar hoofdkapitein Heintje Schmidt is genoemd.

Bisschop John Kent van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) vroeg om zegen, kracht en wijsheid. Hij hoopt dat zaken die daar besproken worden en besluiten die genomen zullen worden, gaan leiden tot ontwikkeling van het dorp. Met de krutu oso heeft de dorpsleiding een goed gebouw waar weloverwogen besluiten genomen kunnen worden. De deken van districtscommissarissen, Roline Samsoedien, zei dat de 'krutu oso' een van de mooiste is die zij heeft gezien in haar jarenlange loopbaan. Zij prees het dorp voor deze prestatie. "Alles wat je zelf doet, zal je meer waarderen", zei Betterson die deze ontwikkeling toejuicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May