Politie stelt onderzoek in naar dood man in PCS
08 Jun 2013, 22:50
foto


De 66-jarige Herman Garden heeft vrijdag het leven gelaten in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), na een gevecht met de 30-jarige patiënt R.B. In overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam in beslag genomen voor autopsie. De politie is nog bezig met het onderzoek. Ook de Forensische Opsporing is ingeschakeld.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat R.B. op een matras lag te slapen. Garden was gisteren voor observatie in het PCS. Hij werd regelmatig opgenomen in de inrichting. Garden is naar R.B. toegelopen en deed heel druk. Ondanks waarschuwingen, ging de man door.

Uit getuigenverhoor blijkt dat R.B. op gegeven moment in een hoek werd gedrukt. Er was wel personeel bij, maar niet kon worden voorkomen dat R.B., Garden van zich af duwde. Garden kwam op zijn achterhoofd te vallen. Hij is overleden aan de opgelopen letsels. Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond. Diverse personen worden bij proces-verbaal gehoord. R.B. is al enkele maanden in PCS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May