Kennisbeurs Milieu & ontwikkeling op komst
08 Jun 2013, 06:00
foto
Tanya Lieuw, coördinator van SGP.


Op verzoek van het Small Grants Programme (SGP) zal de stichting INNOVA een tweedaagse kennisbeurs voor milieu en ontwikkeling organiseren. De Global Environment Facility (GEF) financiert sinds 1997 projecten in Suriname. Om meer bekendheid te geven aan het programma, wordt er een beurs gehouden.

Bij het GEF/SGP kunnen Niet-Govermentele Organisaties (NGO's) en gemeenschapsorganisaties (Community Based Organisations) projecten indienen om in aanmerking te komen voor Financiële middelen of technische ondersteuning. De middelen zijn bestemd voor projecten die biodiversiteit beschermen en behouden. Klimaatsverandering is tegenwoordig een onderwerp dat niet weg te denken is. Een van de gevolgen van klimaatsverandering is bijvoorbeeld landdegradatie. Door het uitvoeren van milieuprojecten wil het programma duurzame oplossingen helpen vinden.

In Suriname heeft het GEF/SGP in meer dan 95 projecten geïnvesteerd. Deze zijn verspreid over het hele land uitgevoerd door verschillende organisaties. De bedoeling van deze beurs is om het publiek kennis te laten maken met positieve gevolgen voor de lokale gemeenschappen. De verschillende organisaties die (GEF/SGP) projecten uitvoeren worden gebundeld om onderling ervaring uit te wisselen en samen te werken.
De tweedaagse kennis beurs wordt gehouden op 23 en 24 augustus in het Lalla Rookh gebouw.

Ewen Cicilson
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May