Om eist vrijspraak tegen verdachten diefstal Maretraite Mall
07 Jun 2013, 07:00
foto


Het Openbaar Ministerie heeft vrijspraak geëist tegen de twee verdachten Raoul R. en Edu C. in de zaak waarbij op 11 juli vorig jaar een juwelierszaak in de Maretraite Mall werd beroofd. Officier van justitie, Astrid Niamat, zegt dat er geen bewijzen zijn geleverd, waaruit blijkt dat de verdachten betrokken waren bij de beroving.

Volgens de verklaring van de benadeelde drongen drie fors gebouwde en gemaskerde mannen de zaak binnen. Een vierde stond buiten te wachten. Ze waren allemaal gewapend. Ze sommeerden de eigenares van de juwelierszaak om de sieraden af te staan. Ook schoten ze op de etalagekasten. Ze namen de mobiele telefoon, huis- en autosleutels van de benadeelde mee.

Moesten buit verkopen
In de middag van 11 juli 2012 drongen de gewapende mannen unit 17 van de Maretraite Mall binnen. De mannen hielden het personeel onder schot en de werknemers werden gedwongen om de sieraden af te staan. Het voertuig waarmee de criminelen zijn weggereden, werd onbeheerd achtergelaten in de Agaatstraat. Tien kilogram aan sieraden werd toen buitgemaakt.

De politie kreeg een tip dat de bende die betrokken was bij de roofoverval de sieraden zou gaan verkopen aan de Koningstraat. Ook speelde de tipgever het kentekennummer van de auto door. De politie reed de verdachten klem en moest schoten lossen, omdat eentje probeerde weg te vluchten. De verdachten beweerden de sieraden van iemand gekregen te hebben en slechts benaderd waren om deze te verkopen. Het ging om meer dan 1 kilogram aan sieraden. Het huisonderzoek bij de verdachten had niets opgeleverd. De zaak zal op 18 juni 2013 verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May