Verdachten ontkennen artiest verkracht te hebben
07 Jun 2013, 01:00
foto


De twee verdachten, Mugabe F. en Gordon P., ontkennen op 10 juni vorig jaar een artiest in haar woning verkracht en beroofd te hebben. Volgens Maugabe F. heeft hij niks met deze zaak te maken en kent hij het slachtoffer ook niet. Gordon P. beweert slechts een rit gereden te hebben voor de daders.

Twee mannen drongen de woning van het slachtoffer binnen. Onder bedreiging van een mes en een vuistvuurwapen moest zij haar sieraden afstaan. Ook mocht zij niet gillen. Een van de mannen, die het mes vasthield, had zijn t-shirt over zijn gelaat getrokken. De andere was zichtbaar. De mannen namen de sieraden mee en verkrachtten de artiest.

Weggestuurd door rechter
Een vrouw belde naar de politie en vertelde dat Gordon P. betrokken was bij deze zaak. Bij de politie vertelde de verdachte in details hoe de beroving gepland was, wat zijn aandeel erin was en dat Mugabe F. ook betrokken was. Hij verklaarde op de uitkijkpost gezeten te hebben en informatie doorgespeeld te hebben aan zekere ‘Compai’. Gordon P. woont achter de woning van het slachtoffer en kon gemakkelijk de gang van zaken van de artiest volgen. Op de rechtszitting donderdag ontkende hij dit. Hij zei slechts een rit gereden te hebben voor SRD 200. Ook vroeg hij om in een ander cellenhuis geplaatst te worden, omdat hij bedreigd wordt door Mugabe F.

Mugabe F. kon kort gehoord worden door rechter Sieglien Wijnhard, omdat hij agressief gedrag vertoonde. De rechter sommeerde hem twee keren om zich te gedragen. Ook verschillende pogingen van raadsman Hedley Derby om hem tot rust te brengen, mislukten. Bij de derde keer merkte Wijnhard op dat zij hem zou wegsturen, indien hij zich niet kon gedragen. “Stuur mij maar weg, want mijn hoofd zit vol”, zei Mugabe F. Hij werd toen afgevoerd en kon niet verder gehoord worden. Hij verklaarde geen betrokkenheid te hebben in deze zaak en beweerde dat hij die bewuste dag thuis was.

Irvin Kanhai, raadsman van Gordon P. vroeg de rechter om de zaak van beide verdachten separaat te behandelen, omdat zijn cliënt bedreigd wordt. Ook vindt Kanhai dat Gordon P. niet op de uitkijkpost kon hebben gezeten, omdat het slachtoffer drie blokken verder woont. De zaak wordt op 4 juli voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May