Bouterse: Suriname levert wezenlijke bijdrage goudproductie
06 Jun 2013, 14:10
foto
President Desi Bouterse en de ceo van Iamgold, Steve Letwin, wisselen de getekende stukken uit. (Foto: Edward Troon)


President Desi Bouterse stelt dat met de ondertekening van de overeenkomst met Iamgold/Rosebel Gold Mines Suriname een wezenlijke bijdrage zal leveren aan de goudproductie. Hij noemde het partnerschap met de Canadese multinational een grote doorbraak. Bouterse en de ceo van Iamgold Steve Letwin spreken van een win-win-situatie.

De president haalde aan dat Suriname niet meer aan de kantlijn blijft staan, maar voor dertig procent participeert in de mijnoperatie. Volgens de president is er ook een behoorlijke invloed in de zeggenschap. Suriname richt een naamloze vennootschap op die voor de 30% deelname in de uitbreiding van de mijnoperatie. Bouterse zei dat Suriname als land in ontwikkeling stond tegenover een multinational met alle mogelijke expertise. Hij is bijzonder tevreden met wat er bereikt is.

Letwin zei dat vooral vertrouwen heel belangrijk is in een partnerschap. Hij prees de president voor zijn bijdrage in het geheel. Hij merkte op dat hij diverse goede gesprekken heeft gevoerd met de president. Letwin zei dat de president een 'toffe onderhandelaar is'. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zei dat het onderhandelingsteam onder leiding van John Sew-A-Tjon twee jaar lang een enorme bijdrage heeft geleverd om dit resultaat uit de bus te halen. Ook de bijdrage van De Nationale Assemblee werd geprezen om het beste voor Suriname uit te halen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May