Busbedrijf Somaroe trakeert senioren en innoveert
06 Jun 2013, 04:00
foto
De seniorenburgers zijn gereed om vervoerd te worden door de straten van Paramaribo (foto: Samie Ramjiawan)


Het busbedrijf Somaroe, bekend van zijn openkap tourbussen, zet binnenkort een 'dubble decker' tourbus in. Het bedrijf heeft de seniorenburgers van Doekhieproject, overwegend leden van de Shri Ram Mandir, gisteren een gezellige dag bezorgd. Eigenaar Dewanand Somaroe was aanwezig bij de mandir om er op toe te zien dat de bustrip veilig is gestart. Deze trip heeft te maken met de herdenking van 140 jaar Hindostaanse Immigratie.

Aan het project hebben mede bijgedragen de ressortraadsleden van Tammenga, Radjinderkoemar Gopi, Winod Gopi en Krishne Soenderpersad. De rr-leden hebben hun schadeloosstelling beschikbaar gesteld voor versnaperingen en anderen kleine zaken die nodig waren om de trip zo aangenaam mogelijk te maken. Na een rondtrip door Paramaribo werd er een eerbetoon gebracht bij het beeld van Baba en Mai waar de vrouwen een rondedans maakten. Gopi zegt dat is besloten om de senioren uit te brengen, omdat de dag uitgeroepen is tot een nationale vrije dag. "De ouderen zouden in feite thuis zitten, maar we hebben hun dag gevuld met activiteiten. Veel van de ouderen waren voor het eerst geweest bij het standbeeld en haast allemaal hadden nooit eerder gereden in een tourbus.

Uitbreiding busbedrijf
Somaroe geeft aan dat hij drie jaren terug is begonnen met het openkap tourbusproject. Het succes heeft ertoe geleid dat hij over zes van deze voertuigen beschikt. De innovatie op dit gebied noopt hem om met iets nieuws te komen. Maandag wordt een 'dubbel decker' naar de keuringshal gereden. Samen met zijn twee zonen lukt het aardig om het bedrijf draaiende te houden. Daarnaast zijn er parttime buschauffeurs in dienst genomen. Zij hebben instructies gekregen, zodat er geen kritiek ontstaat vanuit de samenleving over geluidshinder en rijgedrag.

Somaroe deelt mee dat hij regelmatig sociale projecten uitvoert. Zo heeft hij ook met bewoners van Huize Ashiana rondgetoerd, seniorenburgers van Huize Albertine heeft hij blij gemaakt met truien in verband met de Avondvierdaagse. Hij heeft ook kinderen uit Guyana getrakteerd op een busrit. Somaroe bevestigt de concurrentie in deze onderneming die in feite zijn uitvinding is geweest. De tourbussen zijn een uitkomst voor mensen die in verband met hun verjaardag extra willen uitpakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May