Pier Groningen in gebruik genomen
04 Jun 2013, 14:00
foto
De gerenoveerde pier van Groningen.


De gerenoveerde pier te Groningen is in gebruik genomen. De pier vormde een gevaar voor de gebruikers. De balken en loopplanken moesten vervangen worden. Alle kinderbalken en loopplanken zijn vernieuwd, zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

Ramdhani deelt mee dat er dagelijks toeristen het district aandoen. "Het monumentenplein en deze pier zijn trekpleisters. Daarom heeft de aannemer met man en macht gewerkt om deze pier zo snel mogelijk te renoveren”, deelt Ramdhani mee.

De dc zegt dat deze pier een belangrijke rol zal vervullen tijdens de verschillende hoogtijdagen zoals: 140 jaar Hindostaanse Immigratie, 150 jaar Keti Koti, Carifesta 2013, en 160 jaar Chinese vestiging. Velen zullen het district zullen aandoen en gebruik zullen maken van de pier.

Ook een botenrace en watersport zijn in het programma zijn opgenomen. De pier zal door de watersportvereniging The Friends als basis gebruikt worden voor de coördinatie van de watersportactiviteiten tijdens deze dagen. Aan de watersportactiviteiten zullen ook boothouders van Saramacca met een 40 pk motor deelnemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May