SAB-werknemers oneens met directie
04 Jun 2013, 08:30
foto


De werknemers in dienst van Suriname Alcohol Beverages (SAB) zijn boos op de directie over de uitvoering van hun collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Het personeel heeft zijn werkzaamheden nog niet aangevangen en is in vergadering bijeen.

De bond van personeel bij SAB onder leiding van John Nasibdar heeft gisteren vergaderd met zijn leden over de overeengekomen cao. Het personeel krijgt een verhoging van 8% waarvan 1% gaat naar ziektekosten. De werknemers betaalden al 1% voor ziektekosten en zijn akkoord gegaan om nog 1% bij te dragen. Waar ze echter over vallen, is de ingangsdatum van deze inhouding.

Van de bond hadden de leden begrepen dat de inhouding per 1 januari 2014 zou ingaan. Dat blijkt nu januari 2013 te zijn. In een circulaire heeft de Human Resource Manager van het bedrijf, laten weten dat door een misverstand van de bond, is gezegd dat de ingangsdatum 1 januari 2014 zou zijn.

Intussen hebben directie en bond gesprekken gevoerd om een middenweg te vinden. De directie houdt echter het been stijf, zegt Freddy Brug, adviseur van de bond aan Starnieuws. Hij zal de werknemers vanmorgen ook toespreken.

Het personeel is niet te spreken over de houding van de directie en zeggen dat ze de ingangsdatum van 1 januari 2013 niet zullen accepteren. Ze hebben het werk vanmorgen nog niet aangevangen. Voor de vergadering stonden ze allemaal op straat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May