Neqxtep Buildings start bouwproject met schenking woning
04 Jun 2013, 00:00
foto
Khisla Gopie-Datadin is de gelukkige eigenares van deze woning op Domburg.


Khisla Gopie-Datadin, die een fysieke beperking heeft, mocht maandag een speciale woning in ontvangst nemen van Neqxtep Buildings op Domburg. Manager Nizaad Bissumbhar en districtscommissaris Rawien Jiawan van Wanica droegen de sleutel van het huis over aan de dolgelukkige eigenares. Met deze daad is het bouwproject van Neqxtep Buildings gestart op Domburg. De bouw van de woning heeft US$ 35.000 gekost.

"Dit is een voorbeeld van diaspora", glundert VHP-voorzitter tevens assembleelid Chandrikapersad Santokhi. De kosten van de bouw van deze woning worden gedragen door sponsoring van Verkeersschool Charisma Den Haag en van Neqxtep Buildings NV. Santokhi en de ondernemers die betrokken zijn bij dit project, in Suriname en Nederland, hebben in één straat gewoond op Lelydorp. Vijay Chotkan die assembleelid Charles Pahlad vertegenwoordigde, merkte op dat dit een voorbeeld is van samenwerking tussen particulieren en de overheid. Hij noemde de geste van de ondernemer "een nobele daad". Jiawan vulde aan dat er veel zegen op rust, omdat besloten is als eerste met een sociaal project te beginnen. Beide benen van de begunstigde, die weduwe is, zijn geamputeerd. Haar kinderen zijn zestien en achttien.

Duurzaam en aangepast
Bissumbhar legde uit wat de filosofie is van het project. Neqxtep Buildings zal een bijdrage leveren aan de modernisering van de bouwsector. De prijs-kwaliteit verhouding is binnen bereik van de doelgroep. Binnen zes tot acht weken kan een huis worden opgezet. Het gaat om duurzame huizen, waarbij de body van hoogwaardig staal is. De kwaliteit van het project moet inspirerend werken op bedrijfsleven én overheid. Het bedrijf wil bij de start reeds zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid tot uitdrukking brengen door de eerste woning te schenken aan iemand die het hard nodig heeft.

Bissumbhar wees op de bijdrage die het bedrijf nadrukkelijk wil leveren aan mens en maatschappij. Het eerste huis is tevens een voorbeeld van innovatie, waarbinnen alle aanpassingen mogelijk zijn. Met haar rolstoel kan mevrouw Gopie gemakkelijk bij het aanrecht, de ramen, deuren in de badkamer, het toilet; kortom alle ruimten zijn voor haar te bereiken. Daarvoor is de woning aangepast. Het bedrijf wil volledig voldoen aan de kwaliteitsstandaarden. De klanten mogen hun wensen kenbaar maken en die zullen meegenomen worden in de innovatie. Bissumbhar geeft vijftig jaar garantie voor het materiaal dat gebruikt zal worden voor de bouw van de woningen van Neqxstep. Hij deelde mee dat vertrouwen in de de economie van Suriname heeft gemaakt dat hij zich nu permanent heeft gevestigd in Suriname om het internationale concept om op innovatieve wijze huizen te bouwen van hoogwaardige kwaliteit, te realiseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May