Zeven jaar cel voor mishandeling met dood als gevolg
03 Jun 2013, 22:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh legde op de rechtszitting maandag een celstraf van zeven jaar op aan Furtado D. voor zware mishandeling met de dood als gevolg. De 21-jarige veroordeelde wilde seks bedrijven, maar het slachtoffer weigerde. Hij sloeg met een hamer op haar hoofd, waardoor het hoofd verbrijzelde. Dit gebeurde op 28 augustus 2011 te Sipaliwini.

Volgens het medische rapport van de patholoog-anatoom bleek dat het hoofd van het slachtoffer verbrijzeld was. Ook had een getuige bij de politie verklaard dat het slachtoffer vóór haar dood luid sprak en vertelde dat zij een man heeft en dat zij zielsveel van hem hield. De veroordeelde verklaarde op de zitting van 5 november vorig jaar dat het slachtoffer hem uitnodigde toen hij in een bar zat te borrelen.

Geen noodweer
Hij beweerde dat hij thuis bij het slachtoffer ging en de vrouw hem gelijk beet, nadat zij de deur opendeed. Hij sloeg haar om zich te kunnen bevrijden, want zij bedreigde hem te zullen vermoorden. Hij werd angstig, omdat volgens hem eenieder in het binnenland over een illegaal wapen beschikt.
Furtado D. ontkent de vrouw met een hamer geslagen te hebben. Volgens hem gooide hij de hamer in de richting van het slachtoffer, waardoor zij verwondingen opliep. Deskundigen kunnen zich niet terugvinden in deze verklaring, omdat het slachtoffer met de hamer geslagen is.

Raadsman Clive Lachman voerde aan dat zijn cliënt in noodweer had gehandeld, omdat hij door het slachtoffer aangevallen werd. Volgens de rechter heeft juist de veroordeelde de vrouw mishandeld en niet andersom. Zij merkte op dat Furtado D. zijn seksuele lusten wilde botvieren op het slachtoffer, maar zij weigerde.
Uit het deskundige rapport is gebleken dat de veroordeelde zwak begaafd is, impulsief en agressief is. Ook reageert hij hevig bij emotionele prikkels, waardoor hij de controle over zichzelf verliest. Kuldipsingh hield rekening met de omstandigheden en de ernst van de zaak en legde hem een gevangenisstraf van zeven jaar op onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De officier van justitie, Roy Elgin, had acht jaar geëist.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May