Oplichter doet zich voor als stagiaire
03 Jun 2013, 16:15
foto


‘Facebook oplichter’ Nawin.N. is aangehouden en opgesloten door de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname. Deze verdachte had zich voorgedaan als de blanke stagiaire ‘Sherlien’ en onder dit profiel via Facebook contact gemaakt met derden. Sherlien was zogenaamd op stage in Suriname en verbleef in Nickerie. 'Zij' vroeg aan twee mannen om een relatie.

Op een bepaald moment gaf Nawin alias Sherlien aan, dat ze vanwege financiële omstandigheden de huur van haar appartement niet kon betalen en ook niet in haar levensonderhoud kon voorzien. Nawin wist onder het gebruik van zijn alias de mannen zover te krijgen dat zij geld overmaakten via een bekend transportbedrijf op naam van Nawin, die de zogenaamde contactpersoon van Sherlien was.

Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat een blanke vrouw met de naam Sherlien inderdaad voor stage in Suriname vertoefde en haar account aan deze Nawin had gegeven. Nawin maakte misbruik van haar account om mensen op te lichten. Nawin is afgelopen zaterdag door de politie aan de Kankantriestraat aangehouden toen hij geld ging ophalen bij één van zijn slachtoffers.

De voorlichting van politie zegt dat het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere personen moet hebben opgelicht. Benadeelden worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de afdeling Fraude van de politie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May