Commewijne beweegt voor goede gezondheid
03 Jun 2013, 16:00
foto
Bewoners van Commewijne krijgen gezondheidsadviezen.


Bewoners van het district Commewijne hebben de gelegenheid aangegrepen om gratis hun gezondheid te laten controleren. Hun bloeddruk, bloedsuiker, BMI (Body Mass Index voor meting van het gewicht in verhouding tot lichaamslengte) en vetpercentage is daarbij gemeten.

De deelnemers moesten ook een looptest doen om te weten hoe het met hun conditie was gesteld. De gezondheidsscreening te Meerzorg was onderdeel van een afstudeerproject van twee studenten fysiotherapie. Door het project hebben ze geprobeerd de deelnemers bewust te maken van risicofactoren die kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en tal van andere chronische ziekten.

Zowel voor gezonde mensen als mensen met gezondheidsproblemen is het belangrijk om te weten hoe ze gezond kunnen worden en blijven. Om deze stelling kracht bij te zetten, zijn zondagmiddag ook direct verschillende beweegactiviteiten georganiseerd. De enthousiaste deelnemers hebben hierdoor de leuke kant van bewegen kunnen ervaren.

Verschillende beweegvormen
Het doel van de organisatie was dan ook een plezierige kennismaking met verschillende beweegvormen die de mensen tot gezond beweeggedrag kunnen motiveren. Twee diëtisten hebben voedingsadviezen gegeven en hebben op een interactieve manier de link gelegd tussen de testresultaten en de voedingskeuzes die mensen maken.

Meten is weten, maar met de opgedane kennis is het tijd voor actie! In navolging van het project worden morgen diverse sportactiviteiten gehouden bij Bonisports te Meerzorg, even voorbij de brug. Het accent van deze dag is de mensen kennis te laten maken met verschillende beweegvormen. Duidelijk is dat bewegen van essentieel belang is voor iedereen die gezond oud wil worden, zegt Bonisports. De activiteiten zijn een samenwerking tussen Bonisports en de BoeroeSwing Paramedische Praktijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May