DAE en SLM maken afspraken voor rechter
02 Jun 2013, 18:15
foto


Ten overstaan van rechter Ingrid Lachitjaran hebben zondag de advocaten van Dutch Antilles Express (DAE) en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) een oplossing bereikt. De SLM zal de vluchten van de Antilliaanse maatschappij afhandelen, maar er moet contant worden betaald. Binnen uiterlijk twee weken moet er duidelijkheid zijn over de betaling van de schuld van ruim US$ 150.000 van DAE aan de SLM.

Raadsman Humphrey Schurman heeft het geschil dat DAE heeft met de SLM voorgelegd aan rechter. De advocaat zegt dat de vliegmaatschappij enorme verliezen lijdt en passagiers gedupeerd worden. Vrijdag heeft de SLM geweigerd om de vlucht van DAE af te handelen. De kist bleef aan de grond op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Zaterdag is het toestel leeg vertrokken. Passagiers konden niet worden meegenomen omdat de afhandeling niet werd verricht. De SLM eiste betaling.

Geld overgemaakt
DAE zegt US$ 65.000 te hebben overgemaakt. De SLM heeft in het weekend niet kunnen verifiëren of de overmaking is gedaan. Er is ook een bankgarantie gegeven. Schurman zegt dat er geen andere mogelijkheid was dan de rechter in te schakelen. Pogingen tot bemiddeling door derden hebben niet geleid tot een oplossing.

Nadat de kwestie voorgelegd werd aan rechter Lachitjaran, hebben de advocaten van beide zijden hun standpunten kenbaar gemaakt. Namens de SLM trad Alwin Baarh op als raadsman. "Nu is er een schikking getroffen. Dit houdt in dat de dochteronderneming van de SLM de vluchten, waarvoor gelijk betaald zullen worden, zal afhandelen", zegt Schurman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May