Toestel DAE leeg vertrokken van Zanderij
02 Jun 2013, 00:00
foto


Het toestel van de Dutch Antilles Express (DAE) dat vrijdagmiddag moest vertrekken van de Johan Adolf Pengel luchthaven, is zaterdagavond zonder passagiers teruggekeerd naar Curaçao. Hoewel de Antilliaanse maatschappij een groot bedrag aan schuld heeft overgemaakt, kon er geen overeenstemming worden bereikt met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

De SLM heeft geweigerd om de vlucht af te handelen, voordat de ruim US$ 150.000 aan schuld werd betaald. Starnieuws verneemt dat er een garantiestelling is gegeven aan de SLM en een substantieel bedrag is overgemaakt. De SLM wil eerst zekerheid hebben, voordat het bedrijf de afhandeling van de vlucht zal verrichten. Aangezien DAE enorme verliezen lijdt, wanneer het toestel aan de grond blijft, is besloten leeg terug te vliegen.

In de tussentijd zal er gewerkt worden aan een oplossing. De SLM wil dat de betalingen op tijd plaatsvinden. De passagiers die sinds vrijdag vervoerd moesten worden, zijn gedupeerd. Zij zullen overgeboekt moeten worden op andere vluchten, totdat het probleem tussen DAE en de SLM is opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May