Scholieren SPI geven invulling aan kinderrechten
02 Jun 2013, 10:00
foto
Scholieren van het SPI doneren goederen aan Huize Campagne.


Scholieren van het derde leerjaar van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) hebben zaterdag speelgoed, boeken, kleding en levensmiddelen geschonken aan Huize Campagne en het kindertehuis Hadji Mohammad Islam Ramdjan. Zij hebben de spullen vanaf november vorig jaar verzameld bij familie, vrienden en kennissen.

Sectievoorzitter van het vak 'Kind en Ontwikkeling, Josephine Felter, zegt aan Starnieuws dat het doel van dit project is om de sociale vorming bij de studenten te bevorderen. Het project om spullen te verzamelen en te doneren is twee jaar geleden rond het thema 'Kinderrechten' geïntroduceerd op het SPI door de kleuterpedagogen. Aan de aanstaande leerkrachten wordt geleerd om iets terug te doen voor kinderen die het moeilijk hebben. Op deze manier krijgen de kinderrechten meer inhoud bij hen.

Het is de scholieren gelukt om een behoorlijke hoeveelheid spullen bijeen te brengen. Zij mogen meebeslissen welke instellingen in aanmerking komen voor de donatie. De tehuizen die de spullen hebben ontvangen, toonden zich verrast. Zij hebben het extra gewaardeerd dat de scholieren de goederen hebben ingezameld. Ook de studenten hebben bij de overhandiging gemerkt dat hun inzet is beloond door de dankbare gezichten van de kinderen. Vooral de nieuwe knuffels en de kleding is bij hen in de smaak gevallen. De leiding van de kindertehuizen zijn mede afhankelijk van de donaties die zij krijgen om het hoofd boven water te kunnen houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May