Kinderboekenfestival met dankbare harten afgesloten
01 Jun 2013, 20:00
foto
Zingen met Scrappy W. in de stand van radiostation SRS.
(Beeld: René Gompers)


Met een fikse kortingenactie op boeken, prijsuitreikingen, demonstraties en musicals is vanavond de 35ste editie van het Kinderboeken Festival (KBF) afgesloten. Het festival is bedoeld om het lezen te bevorderen en had als thema 'Welzijn'. De slogan was 'Met mijn eigen idee werk ik goed mee, zodat ik zelf ook welzijn beleef.'

Tijdens het festival konden de kinderen alleen of met hun ouders aan ruim honderd activiteiten deelnemen. Nieuw dit jaar waren de themadagen. Zo was er een 'dag van Talenten, Nieuwe Kinderboeken, Voorlezen, Carifesta, Financiële Educatie en Welzijn'. De organisatie hoopt de nieuwe stap te herhalen, omdat deze succesvol bleek te zijn. Ook het bedrijfsleven heeft ingespeeld op de thema's.

Tevreden met verloop
De organisatie is tevreden over het verloop van het festival. "We hebben tijdens het scholenprogramma alleen al meer dan 30.000 kinderen op bezoek gehad", geeft Margerie Stakel-Telgt, algemeen projectcoördinator tegenover Starnieuws aan. "Zelfs op de laatste dag hebben klassen geparticipeerd. Dat geeft aan hoe belangrijk de leerkrachten en leerlingen de boekenbeurs vinden", concludeert Telgt. "Het is ons opgevallen dat er meer ouders zijn gekomen naar KBF deze keer", zegt Telgt. "Hele gezinnen hebben meegedaan aan de activiteiten. Dat heeft ons heel erg goed gedaan. De ouders raken steeds meer betrokken. Zij zijn heel hard nodig in het stimuleren van het lezen bij kinderen."

De organisatoren hebben getracht met het aantrekken van 22 leesambassadeurs het stimuleren van het lezen na het festival te garanderen. Zij zouden door de media voorgedragen worden. Er zijn uiteindelijk slechts zeven geïnstalleerd.
"Het is belangrijk dat tussen de festivals door de belangstelling voor het lezen blijft, anders gaat het wegzakken", stelt Telgt. "Ik doe een beroep op eenieder om ons te ondersteunen. Ik hoop dat de media ook bijdragen aan het bevorderen van het lezen."
Het thema voor het volgende boekenfestival is 'Groeien'.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May